ZZC 2016 | 2014 | 2012

ZigZagCity 2016

In deze festivaleditie verkennen we het Hoogkwartier, een karakteristieke wederopbouwwijk zoals je die alleen in Rotterdam tegenkomt. Het is een buurt vol drukke cafés, winkels, garages, tennisbanen, een kunstinstelling, hotel en veilinghuis, maar ook een wijk met een unieke aaneenschakeling van achterafgelegen expeditiestraten. ZigZagCity keert deze bijzondere buurt tien dagen lang binnenstebuiten. Volg de route kriskras door de straten en dwars door de gebouwen. Onderweg veranderen architecten, kunstenaars en programmamakers voorkanten in achterkanten en zorgen ze ervoor dat je het gebied vanuit een heel nieuw oogpunt bekijkt.

01ZigZagCity_2016_©Ossip.jpg#asset:667:article S-JH13©Ossip.jpeg#asset:848:article Tape©Ossip-van-Duivenbode.jpg#asset:834:article


ZigZagCity 2014 

De tweede editie van het architectuurfestival ZigZagCity vond plaats van donderdag 29 mei t/m maandag 9 juni 2014. Het Laurenskwartier in het centrum van Rotterdam was twaalf dagen het podium voor tijdelijke ontwerpen, film, dans, mode, muziek en rondleidingen. Met kleinschalige invalshoeken en indrukwekkende vergezichten, van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos.

ZigZagCity 2014


ZigZagCity 2012

Het Lijnbaankwartier vormde twee weken lang (20 april t/m 6 mei 2012) een vakantieparadijs, met reisbureau ZigZagTravel als middelpunt. De route van ZigZagCity verbond uiteenlopende stedelijke ruimten met elkaar: pleinen, stegen, stadstuinen, poorten, straten, binnenplaatsen en hoven. De bezoekers werden verleid van de gebaande paden af te wijken. De verborgen plekken werden met interventies en programmering tijdelijk voorzien van nieuwe betekenis, zowel voor bewoners als bezoekers van de Rotterdamse binnenstad. Het festival richtte zich op het creëren van nieuwe ervaringen op ongewone plekken in de binnenstad. Het programma bood mogelijke én inspirerende scenario’s, verbeeld door kunstenaars, architecten en programmamakers.

ZigZagCity 2012