ZZC 2017 | 2016 | 2014 | 2012

ZigZagZuid 2017

In deze festivaleditie verkennen we het Zuidplein, een uniek stedelijk landschap, dat in Rotterdam en omstreken geen gelijken kent. Zuidplein kan met recht een knooppunt worden genoemd. Het is er dagelijks een komen en gaan van auto’s, fietsen, metro’s, bussen, forenzen, winkelaars en culturen. Je vind er een typische vorm van horeca, winkels, garages, een theater en een zwembad, maar ook een wijk waar bewoners in een relatieve afzondering leven. ZigZagCity keert dit bijzondere gebied drie dagen lang binnenstebuiten. Volg de route kris kras door de parkeergarages en dwars door de gebouwen. Onderweg veranderen kunstenaars en programmamakers voorkanten in achterkanten en zorgen ze ervoor dat je het gebied vanuit een heel nieuw oogpunt bekijkt. Beklim het bouwwerk van Team Skywalkers en ontdek zo het heden, verleden en de toekomst van Zuidplein. Ga mee op ontdekkingstocht met Post-Modern, kijk een film in het zwembad, bezoek een Zuidpleinwoning en kom daarna bij met een drankje in het gras. ZigZagZuid, een reis langs nieuwe perspectieven!

ZigZagZuid-Web3.jpg#asset:957

ZigZagZuid-Web5.jpg#asset:959

ZigZagZuid-Web4.jpg#asset:958ZigZagCity 2016

In deze festivaleditie verkennen we het Hoogkwartier, een karakteristieke wederopbouwwijk zoals je die alleen in Rotterdam tegenkomt. Het is een buurt vol drukke cafés, winkels, garages, tennisbanen, een kunstinstelling, hotel en veilinghuis, maar ook een wijk met een unieke aaneenschakeling van achterafgelegen expeditiestraten. ZigZagCity keert deze bijzondere buurt tien dagen lang binnenstebuiten. Volg de route kriskras door de straten en dwars door de gebouwen. Onderweg veranderen architecten, kunstenaars en programmamakers voorkanten in achterkanten en zorgen ze ervoor dat je het gebied vanuit een heel nieuw oogpunt bekijkt.

01ZigZagCity_2016_©Ossip.jpg#asset:667S-JH13©Ossip.jpeg#asset:848

ZigZagCity 2014

De tweede editie van het architectuurfestival ZigZagCity vond plaats van donderdag 29 mei t/m maandag 9 juni 2014. Het Laurenskwartier in het centrum van Rotterdam was twaalf dagen het podium voor tijdelijke ontwerpen, film, dans, mode, muziek en rondleidingen. Met kleinschalige invalshoeken en indrukwekkende vergezichten, van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos.

ZigZagCity 2014


ZigZagCity 2012

Het Lijnbaankwartier vormde twee weken lang (20 april t/m 6 mei 2012) een vakantieparadijs, met reisbureau ZigZagTravel als middelpunt. De route van ZigZagCity verbond uiteenlopende stedelijke ruimten met elkaar: pleinen, stegen, stadstuinen, poorten, straten, binnenplaatsen en hoven. De bezoekers werden verleid van de gebaande paden af te wijken. De verborgen plekken werden met interventies en programmering tijdelijk voorzien van nieuwe betekenis, zowel voor bewoners als bezoekers van de Rotterdamse binnenstad. Het festival richtte zich op het creëren van nieuwe ervaringen op ongewone plekken in de binnenstad. Het programma bood mogelijke én inspirerende scenario’s, verbeeld door kunstenaars, architecten en programmamakers.

ZigZagCity 2012