ZigZagPaviljoen

Interventies
Axo 3 Copy

Paviljoen ZigZagCity

Datum: zaterdag 9 juni - zondag 24 juni
Tijden: 11:00 - 18:00

map

Het centrale informatiepunt van ZigZagCity strijkt neer in het Wijkpark Oude Westen. Speciaal voor het festival hebben 15 internationale studenten van de leerstoel Interiors Buildings Cities van de TU Delft een paviljoen ontworpen. Het vormt een feestelijk ‘publiek interieur’ in het park, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en verhalen kunnen uitwisselen. Het paviljoen is het ideale startpunt van jouw ontdekkingstocht door het Oude Westen.

Het festivalpaviljoen bestaat uit twee delen: het huis en de toren. De skyline van Rotterdam vormt de inspiratie, met de torens die oprijzen achter de puntdaken van woonhuizen. De toren markeert hier de festivallocatie, het huis staat voor het interieur, een huiselijke plek waar bezoekers en buren kunnen verpozen in het wijkpark.

Studenten: Bjorn van Dijk, Camilla Ceccacci, Dennis Musalim, Emilia Golebiewska, Eunkyu Hong, Eva ten Velden, Jack Petch, Junyi Zuo, Linn Opsahl, Mary Lou van den Berg, Matthew Riches, Nikolas Kourtis, Samuel Goma Garcia-Ganges, Sebastiaan Brouwer, Trang Phan.

Docenten: Anne Geenen, Sereh Mandias

_______________________________

Van donderdag tot en met zondag, 11:00 - 18:00 zijn wekelijks het ZigZagCity festivalpaviljoen in het Wijkpark Oude Westen geopend.

______________________________

De totstandkoming van het paviljoen is mede mogelijk gemaakt door Diederik Veenendaal | Summum Engineering en Het Industriegebouw, Michiel Ijskes (ABT), Tom Schoenmaker, Lieven Poutsma (Observatorium) en Bart Lentze, Het Wijkpaleis, Samir Bakir, LEOXX, Modular en de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam.