Wederopbouw Revival

Rondleidingen Kunst
14 Od8086

Garage Rotterdam
bezoek website

Datum: zondag 26 juni
Tijden: 15:00 - 17:00

map

Het Hoogkwartier is een wederopbouwgebied van nationaal belang. In een speciaal programma bij Garage Rotterdam kom je hier alles over te weten. Waarom was de wederopbouwperiode zo bijzonder? De unieke stedenbouw, de typische architectuur en de vele kunstuitingen geven een goed beeld van Nederland in de periode 1940-1965. Tegenwoordig kan de wederopbouwtijd weer rekenen op veel belangstelling; met publicaties en onderzoeken, maar ook met festivals en excursies. In het Hoogkwartier zijn er veel nieuwe ondernemers die zich bewust vestigen in wederopbouwpanden om deze in volle glorie te tonen. De wederopbouw leeft!

Sprekers Anita Blom (auteur Atlas van de wederopbouw) en Simone Vermaat (auteur Kunst van de wederopbouw), Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Pieter Kuster, ZigZagCity
Germa Roos, Garage Rotterdam
Marco Stout, initiatiefnemer Platform Wederopbouw Rotterdam

Een samenwerking van nai010 uitgevers, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Garage Rotterdam, Hoogkwartier en ZigZagCity.

Het programma start zo 26 juni om 15:00 uur bij Garage Rotterdam. Na een korte wandeling door het Hoogkwartier beginnen om 15:30 uur de presentaties, waarna ruimte is voor vragen en discussie. Het event is gratis, graag reserveren.