De achterkant van Maaskant

Kunst Industriegebouw tour
Hans Wilschut

Het Industriegebouw

Datum: vrijdag 17 juni - zondag 26 juni
Tijden: 11:00 - 18:00

map

ZigZagCity programmeert er de bijzondere expositie De Achterkant van Maaskant, waarin zes kunstenaars - schilder, fotograaf, architect, modefotograaf, sieradenontwerper, beeldend kunstenaar -  hun werk in relatie tot het Industriegebouw tonen. 

In vroegere tijden woonden de conciërges van een groot gebouw nog intern in het pand waar ze zorg voor droegen. Hun woningen bevonden zich doorgaans op de bovenste verdieping, waardoor ze, eigenlijk onbedoeld, van de prachtige uitzichten over de stad konden genieten. Deze woningen kijken uit over het alsmaar veranderende landschap van de Rotterdamse binnenstad. Zes kunstenaars - schilder, fotograaf, architect, modefotograaf, sieradenontwerper, beeldend kunstenaar - tonen hun werk in relatie tot het Industriegebouw en de stad. Samen vormen zij de appartementen om tot een eenmalige expositieruimte. In hun show tonen ze hoe de rauwe werkelijkheid van de stad op een poëtische en verfijnde manier heel dicht op je huid komt.

Met werk van: Caroline Bijvoet, Arianne van der Gaag, Machteld van Joolingen, Florine van Rees, Lie van der Werff, Hans Wilschut 

De expositie is te bezoeken als onderdeel van de rondleiding door het Industriegebouw.


Gerelateerd